lutkovna delavnica Lutkovne delavnice Ponudba lutkovnih predstav za vse generacije Novoletne, božične in druge lutkovne predstave Lutkovne predstave in delavnice - galerija slik s lutkovnih predstav Povprašajte o lutkovnih predstavah ali naročite obisk Božička lutkovne predstave

 

 

PONUDBA
 

 

 

Naša ponudba obsega predstave za vse starosti učencev - od vrtca do zadnjega razreda osnovne šole.

 

 

 

ZA NAJMLAJŠE
Lahke, zabavne in za oko prijetne poučne predstave, ki so namenjene veselem decembru z obiskom Dedka Mraza, Božička oziroma Miklavža.

- MAČKON IN BONTON
Lepa, poučna in zabavna lutkovna igrica, polna humorja, glasbe in petja. Na zabaven način se ukvarja z bontonom.

- PETELIN ČAROVNIK
Zabavna lutkovna igra, v kateri nastopa petelin-čarovnik. Igra je polna humorja, glasbe, petja in čarovnij.

- KEKEC
Po literarni predlogi Josipa Vandota.

- ŠTIRJE FANJTE MUZIKANTJE
Štiri ostarele živali, osel, pes, mačka in petelin, se srečajo na begu pred gotovo smrtjo. Skupaj se odpravijo iskat srečo po svetu ter se odločijo, da bodo postali muzikanti. Kljub nasprotjem med njimi se uspejo v težavah združiti - lepa predstava o prijateljstvu, nasprotjih in starosti. Predstava je polna glasbe in petja.

 

 

 

PREDSTAVE IZ CIKLA "Zgodbe o naših kulturnikih"
Poučne, zabavne in kulturne igrano lutkovne predstave iz cikla "Zgodba o...", namenjene kulturnim dogodkom, tednu kulture, zaključku bralne značke,...

- ZGODBA O PREŠERNU
Igrano lutkovna predstava govori o pesniku Francetu Prešernu. Skozi zanimive zaplete in razplete izvemo veliko o Prešernu, o njegovem življenju un njegovi poeziji. Živali v naravni velikosti pomagajo igralcu, da na zabaven način predstavi življenje našega največjega pesnika in njegovo poezijo.
Predstava je polna humorja, tako da glavni igralec v veliki meri pritegne učence k sodelovanju. Je igrana in lutkovna, saj v njej nastopa poleg igralca še veliko živali, ki še dodatno popestrijo in zabavajo otroke.

- ZGODBA O CANKARJU
Zgodba o Cankarju je del cikla o naših kulturnikih. Cankar je naš ponos in na vsak način je predstavo vredno ponuditi otrokom na ogled. Vsebina predstave se ukvarja s Cankarjem in njegovim delom.

- ZGODBA O KOSOVELU (predstava v pripravi)
Vsebina predstave se ukvarja s Kosovelovim delom.

 

 

 

PREDSTAVE IZ CIKLA "Domovina"
Igrano lutkovne predstave na temo ljubezni do domovine.

- DOMOVINA, LJUBIM TE
Vsebina predstave nas spomni na zelo važno in zanimivo vprašanje - ljubiti domovino Slovenijo, biti ponosen nanjo, ljubiti materni jezik in ga zavestnoohranjati, kakor so ga naši velikani Prešeren, Cankar,...
V Sloveniji vedno bolj opažamo, da smo manj ponosni na svojo prelepo domovino, kot drugi narodi. Na državne praznike redko obešamo našo ljubo zastavo.
Jezik sodobnega, mladega Slovenca je poln tujih spak, celo vodilni politiki uporabljajo nepotrebne tujke v svojih javnih nastopih.
To so vprašanja, s katerimi se ukvarja naša nova predstava. S to poučno, zabavno predstavo poizkušamo osvetliti vprašanje ljubezni do domovine in odnosa do maternega jezika.
Predstava je igrano lutkovna. Primerna je za otroke od prvega do devetega razreda.

 

 

 

PREDSTAVE IZ CIKLA "Pereče problematike med mladimi"
Predstave, ki obravnavajo teme nasilja v šolah, drog in alkohola.

- NASILNEŽ
Agresivnost in nasilje sta že vsakdanja pojava, pred katerim si ne smemo zatiskati oči. Vsebina naše predstave se ukvarja izključno s temi problemi.
- Kaj pomenijo nasilje, agresivnost, trpinčenje?
- Vzroki, ki povzročajo nasilje med mladimi!
- Kaj je bonton?
- Biti prijazen in olikan ali agresiven? Kaj dosežeš s tem?
- Kakšno vlogo ima lepo vedenje v našem življenju?
- Kakšna je pri vsem tem vloga staršev in kakšna je vloga vrtca ali šole?
Vsebina predstave se tudi ukvarja z veliko vprašanje, s katerimi se morajo naši otroci spoznati že od malih nog: kako lepo je biti prijazen, olikan, kako se da živeti brez agresivnosti, nasilja,...
Na lahek in zabaven način izvemo veliko o lepem vedenju. Predstava je polna optimizma in humorja. Glavni nosilec vseh teh problemov - nasilnež in pretepač - se spreobrne in postane priden, olikan in priljubljen v šoli.
Predstava je igrano lutkovna. Poleg glavnega igralca nastopajo še živali, ki še dodatno popestrijo in zabavajo otroke
. Predstava je primerna za otroke nižje stopnje osnovne šole.

- DROGE MED NAMI
Naš igrano lutkovni repertoar smo obogatili z zelo lepo, bogato ter poučno predstavo »Droge med nami«.
Zadnji čas opažamo, da so droge zelo prisotne v naši družbi in so velik in pereč problem med mladimi. Zato smo s pomočjo stroke naredili predstavo »Droge med nami«.
Vsebina se ukvarja z omenjeno problematiko in skozi humor učenci izvedo veliko o drogah in posledicah njihovega uživanja.
Vsebina predstave se ukvarja z veliko vprašanji, s katerimi se morajo naši otroci spoznati: kako postaneš narkoman, kako prekupčevalci, dilerji razpršijo droge med mlade, kako jih vabijo k drogam z raznimi nalepkami ali bomboni…
Skozi vsebino učenci izvedo, kako se morajo obnašati in kaj ukreniti, če jih zvabi tuj človek z bomboni ali drugo sladkarijo, kako naj se obnašajo, če jih nekdo straši in od njih zahteva denar,…
Predstava »Droge med nami« je poučna, polna zabave in smeha, glasbe in petja. Skozi zgodbo otrok spozna nevarnosti in tudi slabe, trajne posledice, ki jih prinašajo droge. Predstava, ki v veliki meri pritegne otroke, je primerna za otroke vseh starosti.

 

 

 

Obisk miklavža, Božička ali Dedka Mara

"VESELI DECEMBER - obisk Miklavža, Dedka Mraza ali Božička"
Za veseli december, mesec radosti, veselja in zabave smo pripravljeni k vam pripeljati Miklavža, Božička ali Dedka Mraza. Z njimi pripeljemo naše junake živali in igralce.
Najprej zabavamo otroke in tudi starše z eno izmed naših predstav (po dogovoru). Po koncu igre se med živalmi pojavi eden izmed treh dobrih mož -Miklavž, Božiček ali Dedek Mraz (po dogovoru). Po nastopu Miklavža, Božička ali Dedka Mraza in po nekaj pesmih, ki jih bodo skupaj z otroci zapeli, bo razdelil vaša darila, ki ste jih namenili otrokom in se z vsakim izmed otrok fotografiral (običajno fotografirajo starši).
Prireditev izvedemo v celoti in v vsakem prostoru (sejna soba, dvorana, jedilnica,..)
.

 


Obisk Božička, obisk Dedka Mraza in Lutkovna predstava

 

 

 

 

Lutkovna predstava Prvi šolski dan

"PRVI ŠOLSKI DAN"
Za dobrodošlico našim malčkom, ki pričnejo hoditi v šolo in tudi za njihove starejše vrstnike (do 3. razreda) smo pripravili zabavno lutkovno igrano predstavo "PRVI ŠOLSKI DAN".

 

 

 

lutkova predstava ŠTIRI FANTJE MUZIKANTJE in TETA DEMOKRACIJA

"ZGODBA ZA UPOKOJENCE"
Za naše malo starejše upokojence smo pripravili igrano lutkovno predstavo, ki govori o optimizmu, sreči in dobri volji. Govori o stvareh, ki so zelo potrebne za življenje v teh kriznih časih.
Naša predstava "ŠTIRI FANTJE MUZIKANTJE" se ukvarja z problemi in zadregami, ki jih doživlja starejši človek. Predstava se naslanja na igro bratov Grimm "Bremmenski mestni godci".
Naši junaki, ki so tudi izgubili službo, so optimisti, gredo naprej v življenju in na stara leta vstopajo v nov, lep in drugačen svet. Junaki (upokojenci) sestavijo pevsko glasbeno skupino in si z glasbo služijo svoj kruh. Z njihovo močno voljo in optimizmom ter ljubeznijo do življenja premagajo vse probleme in ovire.
Lutke so v naravni velikosti in paša za oči. S to predstavo poskušamo starejšim pričarati svet vnukov .

"TETA DEMOKRACIJA"
"Teta demokracija" je mono komedija - parodija na politične dogodke današnjega dne.

 

www.lutkovnepredstave.com
2014